Το χρώμα στο web design


Αρθρογραφία: Αντώνης Παυλίδης
Δημοσιεύθηκε: 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η επιλογή ενός χρώματος για ένα δικτυακό τόπο σημαίνει πολύ περισσότερα από την απλή επιλογή του αγαπημένου μας χρώματος και την μετατροπή του σε ένα layout.

Πρέπει να διαλέγουμε με πολύ προσοχή το κατάλληλο χρώμα, για να παίρνουμε την επιθυμητή απάντηση από το ακροατήριό μας.

Αν γνωρίζουμε το κοινό μας καλά και καταλαβαίνουμε ποιο χρώμα είναι καλύτερο για αυτό, είμαστε ήδη στα μισά του δρόμου στη διαδικασία της δημιουργίας, και επειδή είναι μάλλον απίθανο να επιλέξουμε ένα χρώμα που θα ταιριάζει σε κάθε επισκέπτη της ιστοσελίδας μας, είναι πολύ σημαντικό να είμαστε σε θέση να καθορίσουμε το χρώμα και το ύφος που λειτουργεί καλύτερα για τους περισσότερους από τούς χρήστες στούς οποίους στοχεύουμε.

Το πρώτο πράγμα που οι χρήστες πρέπει να αναγνωρίσουν όταν δουν το site μας είναι τα χρώματα της "μάρκας" μας. Εάν έχουμε πολλά χρώματα και οι χρήστες δεν μπορούν να δουν το πιο κυρίαρχο, σημαίνει ότι θα πρέπει να εξετάσουμε έναν επανασχεδιασμό χρωμάτων.

Newsletter

Βρίσκετε ενδιαφέροντα τα άρθρα μας;
Κάντε εγγραφή παρακάτω.
Στέλνουμε 1 μήνυμα κάθε Δευτέρα!
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητα σας. Δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας και μισούμε το spam. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην πολιτική απορρήτου μας

Υπηρεσίες Σχεδιασμού & Κατασκευής Ιστοσελίδων, Φιλοξενίας Ιστοσελίδων & Υπηρεσιών Προεκτύπωσης
© 2007 - 2021 Dazzlink | All Rights Reserved
Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά οποιουδήποτε κειμένου ή στοιχείου που περιέχεται στον παρόντα ιστότοπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.